Oct 262013
 

Din ciclul “O zi de neuitat prin Parâng, Făgăraş şi Bucegi”

Făgăraş, Transfăgărăşan, segmentul de drum dintre Cârţişoara şi Lacul Bâlea. Furtună puternică la urcare, sus soare. Dintre cele trei drumuri ce urcă la mare înălţime, Transalpina – 2.145 m, DJ 713 – aprox. 1.950 m, Transfăgărăşanul – 2.042 m  – este singurul care este deschis oficial circulaţiei auto în perioada 1 iulie – 31 octombrie. Însă şi în perioada din an când este deschis, noaptea este interzis, între orele 21 şi 7 dimineaţa.

transfagarasan35

Spiriduşa:

transfagarasan13

transfagarasan18

8 Responses to “Transfăgărăşan, august 2013”

  1. Super pozele! 🙂

  2. Pe dumul ăsta am fost cu ai mei în urmă cu nişte zeci de ani şi de el mă leagă o amintire cu un pui de urs ieşit în cale căruia îi dădusem să mănânce şi am râs pe rupte de ce ghiduşii făcea şi am vrut să îl iau acasă, aşa că gândisem eu atunci că ar fi cu putinţă, şi-am plâns de mama focului când am plecat cu drumul înainte şi ursulică a rămas în urma din înapoi, dar tata mi-a spus că el va fi acolo să mă aştepte la întoarcere iar eu l-am crezut, singura explicaţie pentru asta fiind că aveam doar vreo câţiva ani,câţiva acolo, la număr. Scena asta mi-a revenit acum în minte.

    • 🙂 Sunt si acum multi ursi in zona, dar nu prea mai ies la sosea din cauza traficului…. In weekend cel putin, n-ai cum sa urci cu masina pana sus, asa e de aglomerat. De fapt se vede in poze cata lume era si asta intr-o zi de marti, mai exact 13 august.

  3. Şi nu ai uitat că treisprezecele ajungerii tale pe-acolo a fost într-o zi de marţi? Imaginile sunt suprinzătoare, dar ştiu că astfel nu pot fi decât dacă ai privirea rotundă şi cuprinzătoare. Şi sunt zile ca cea a ta, asta de care ai amintit, care nu ai vrea să se mai termine.

    • N-au uitat, ca se leaga de mai multe… asa am tinut minte, altfel habar nu am date, zile. A fost una din cele mai frumoase zi din acest an, am fost in aceeasi zi in Parang pe transalpina, apoi in Fagaras la Balea si la apus in Bucegi, pe Dichiu – DJ 713

  4. Aşadar, una dintre semnificaţiile frumuseţii pentru tine, ale senzaţiilor care ţi-au aparţinut într-o zi de marţi, 13 august. Cred că a avut toate nuanţele posibile, sau măcar unele dintre ele, merg şi eu aşa, pe ghicitelea, când o spun.

  5. Aproape toate 🙂 🙂

Leave a Reply

(required)

(required)

Citeste si despre:close