Azi a fost inaugurată telegondola Carp, Sinaia, tronson cota 1400 - 2000

Azi a fost inaugurată telegondola Carp, Sinaia, tronson cota 1400 - 2000

Deşi inaugurarea era programata pentru astăzi la ora 10, din cauza vântului puternic, a fost amânată cu câteva ore, telegondola fiind pornită după ora 12.

13

Preluare de pe BucegiNatura2000:

“O instalatie de ultima generatie functioneaza incepand de astazi in zona Sinaia a Parcului Natural Bucegi. Vorbim de o telegondola ce interconecteaza Telegondola ce ajunge la Cota 1400 dinspre Sinaia si Telescaunul din Valea Soarelui. Se poate spune ca aceste trei instalatii deservesc un domeniu schiabil compus din trei parti: zona de padure Cota 1400-Sinaia, partiile de pe versantul estic al muntelui Furnica (prin noua instalatie) si partiile de pe versantul vestic al muntelui Furnica.

Azi a fost inaugurarea Gondolei Carp, situata pe partea estica a muntelui Furnica.

Cum a fost? Cam asa…

Salvamontisti

Localnici, turisti

Instalatia gata sa fie pornita

Au urmat discursurile d-lui Primar si al reprezentantului Leitner… discursuri pe care le reduc la faptul ca s-a facut ceva important pentru oras, localnici, turisti si viitor, dar si ca instalatia nu s-ar fi edificat fara sprijinul Bancpost care a oferit creditul. De asemenea, directorul acestei banci a fost prezent la inaugurare.

Reprezentantul Leitner

Dl. Bogdan Falcescu, directorul Transport Urban, societatea care a implementat proiectul gondolei si care va administra si aceasta instalatie.

Primarul din Sinaia, dl. Vlad Oprea

Jandarmii Montani

Desi s-a amanat ora inaugurarii, in speranta ca vantul se va opri, instalatia, prevazuta cu sisteme moderne de securitate, nu s-a lasat pornita. Instalatia nu functioneaza de la o anumita viteza a vantului, astfel ca siguranta turistului este pe primul plan.

Oamenii au asteptat, s-au dus pe la cabane, terase, s-au mai plimbat cu telegondola ce mergea spre Sinaia, pentru ca, dupa ora 12, sa se miste pe fire si gondolele noii instalatii:

Traseul pitoresc al Gondolei Carp

Statia superioara a instalatiei

Astfel, astazi, se mai asterne o fila in istoria turismului sinaian… Poate ca domeniile schiabile din Romania nu seamana cu ce este pe „afara”, cum sustin foarte multi, dar sunt de apreciat initiativele care incearca sa ne apropie de un anumit standard, precum si eforturile acelora care fac tot ce pot pentru comunitatile din randurile carora provin!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *