Jun 222013
 

Un fenomen astronomic deosebit care va putea fi observat în România în nopţile din 22 şi 23 iunie este aşa numitul fenomen SUPERLUNA.
În aceste două nopţi Luna se va afla la cea mai mică distanţa de Pamant din acest an.
SUPERLUNA este fenomenul numit de astronomi perigeu. La perigeu, SUPERLUNA se va afla la numai 365.991 km distantă de Terra, iar pe 7 iulie, când va fi la apogeu (cel mai îndepărtat punct faţă de Terra), distanţa va fi de 406.409 km.

Sursa text: http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/superluna-23-iunie.html

Astfel încât, cei pasionaţi de astfel de fenomene se pot înarma începând din această seară cu aparatele de fotografiat pornind la vânătoarea SUPERLUNII!

Probabil pe Valea Prahovei acest fenomen va fi mult mai spectaculos decât în alte locuri, asta doar dacă nu vor fi nori.

luna1

Şi ca să facem o legătura directă şi cu Arealul Bucegilor, iată luna văzută dimineaţa devreme de pe Zamora:

luna2

 

 

În continuare, am să mă abat puţin de la subiect, am să prezint un fenomen mai puţin cunoscut, special pentru un cititor fidel al nostru, al “ZIAR DE BUŞTENI”. Atât de fidel, încât am considerat că merită din plin o dedicaţie absolut specială şi foarte frumoasă, cu un fenomen astronomic putin cunoscut şi total necunoscut lui.

Luna în toată splendoarea ei:

luna3

Fenomenul astronomic are trei faze principale. Prima fază, după cum se poate observa mai jos, este caracterizată prin întunecarea zonei superioare a Lunii. Aceasta poartă numele de CLEFANITORUM DISPERATUM:

luna4

A doua fază, caracterizată prin întunecarea zonei inferioare, poartă numele de TERFELITORUM DISPERATUM:

luna5

Şi în final, în a treia fază, Luna se întunecă aproape în totalitate. Această fază nu poate fi confundată cu nici un alt fel de fenomen deoarece, după ce se întunecă, Luna emite o lumină neagră de o intensitate foarte puternică, imposibil de confundat cu altceva. Fenomenul este foarte periculos din cauza intensitaţii mari cu care Luna emite lumina neagră spre Pământ. Evident, poartă numele de MORFOLITORUM DISPERATUM, cunoscut şi sub numele de ZAMO-HOLE, adică, în traducere, ZAMOGAURA.

luna6

Evident, nu are nici o legătură, aşa cum probabil v-aţi gândit, cu ZAMOLXIS din mitologia geto-dacă.

 

16 Responses to “Nu rataţi SUPERLUNA!”

  1. Cand eu am spus ca esti iremediabil distrus m-am referit la fizica newtoniana. Iata ca articolul asta ma face sa reevaluez afirmatia si sa-i largesc “horizontul”. Esti distrus iremediabil la nivel subatomic, cuantic, cosmic. Auzi la el: Morfolitorum Disperatum!!!!!!! :P… lol

  2. PS: Am postat guilty of WUI… meaning Writing Under the Influence. The Influence was caused by a VINTAGE Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Blauw/Blue made in the blessed year of 2008. I still have a few precious vials. 😀

  3. Ce sa mai spun ??!!! Sunt super-suparata ca aparatul meu nu mai face pozele ce le facea odata…..SUNT BESTIALE !!!! Oare efectul e de la luna?! 🙂

Leave a Reply

(required)

(required)

Relaxant, de weekend

Pentru copii: Şi pentru toţi ceilalţi:

Me, myself and I

O zi superbă în Bucegi, ne-am întâlnit la Babele.... traseul: Babele - Cruce - Cabana Caraiman - Jepii Mici -...

Close