Valea Prahovei. Fluidizarea traficului de pe DN1.

Valea Prahovei. Fluidizarea traficului de pe DN1.

Toţi cred că ne-am săturat de câţiva ani încoace de felul cum se desfăşoară traficul pe DN1 pe Valea Prahovei, în special in weekend şi în lunile de vară. Segmentul de drum Comarnic – Azuga. Am constatat asta pe pielea mea şi revenind la Bucureşti, caut si eu pe net, folosind google, sa aflu mai multe despre pasarelele ce tocmai au fost construite, într-un timp record, pe DN1, în Comarnic, Buşteni şi Azuga. Din nou dau de acelaşi personaj care face declaraţii iresponsabile, despre care am mai scris zilele trecute. Nimeni altul decât MIRCEA COSMA, preşedintele CJ Prahova.

Nu insist, probabil acest personaj controversat a primit si el un ordin pe care cu onoare îl execută. Pasarelele au fost construite cum am spus, într-un timp record, mai jos puteti vedea poze din ultimele două saptămâni, puse cronologic.

Bun. Pasarelele au fost gata, funcţionale. Ca să poată fi demonstrată eficienţa acestora si probabil justificarea pentru banii cheltuiţi, trebuia să se vadă o îmbunătăţire pe DN1. Adică, mai puţin timp pe şosea între Comarnic şi Azuga. S-a văzut, clar, de la distanţă chiar. În loc sa faci în weekend 2 ore şi 30 de minute între Comarnic şi Azuga, faci doar 2 ore şi 15 minute.

Trist, dar lucrurile trebuie îmbunătăţite, soluţii există. Simple. Poliţişti şi separatoare de sens. Poliţişti la fiecare intersecţie, la fiecare trecere de pietoni desfiinţată pentru că există pasarelă în apropiere. Nu contează cei batrâni, mamele cu cărucioare şi tot aşa…

NU pot decât să trag următoarea concluzie, ilustrată şi de pozele de mai jos, TOTUL ESTE O BĂTAIE DE JOC LA ADRESA  TURIŞTILOR, A LOCALNICILOR ŞI NU ÎN ULTIMUL RÂND, A POLIŢIŞTILOR. Aşa ceva n-am mai văzut. CA SĂ POŢI JUSTIFICA BANII, ÎŢI BAŢI JOC DE OAMENII STATULUI, DE POLIŢIŞTI, CARE STAU DIMINEAŢA ŞI SEARA PE STRADĂ ÎN INTERSECŢII, FIE CĂ PLOUĂ SAU E SOARE. ASTA CA SĂ DEMONSTREZE UTILITATEA ACELOR PASARELE.

Stimate domn Cosma, nu-ţi poţi bate joc la nesfârşit de toată lumea. Şi mai ales de frumuseţile pe care ni le-a dăruit natura. Cum ar fi Babele, platoul Bucegilor şi mai jos, Valea Prahovei. Ca să nu mai vorbim şi de aspect, cel puţin la Buşteni, roşu a fost la reduceri? Arată ca o vomă scursă pe un perete prospăt zugrăvit cu alb.

UPDATE 29 august: MINUNE LA BUŞTENI – TRECERE DE PIETONI pentru PERSOANE CU DIZABILITĂŢI

dn1_01

dn1_02

dn1_03

dn1_04

dn1_05

dn1_06

dn1_07

dn1_08

dn1_09

dn1_10

dn1_11

dn1_12

 

 

8 Responses

  Eu am sa-ti spun cu toata sinceritatea si impartialitatea ce e in neregula cu articolul asta.
  Primul lucru care pute e grija pentru batrani si mamele cu carucioare. Ai uitat bolnavii, gravidele si handicapatii. Astia sunt scosi de la naftalina de cate ori se incearca sa se demonstreze ca ceva nu e bun in mod aberant prin lozinci. Sa stii ca nu toti batranii, mamele cu copii in brate sau carucior, bolnavii si handicapatii stau la parter. Pur si simplu nu sunt atatea apartamente la parter pentru toti. Asa ca unii stau la etaj si urca si coboara pe scari. Nimanui nu-i place sa urce si sa coboare scari dar uneori e nevoie sa facem asta chiar daca nu ne place.
  Al doilea lucru care pute ingrozitor este grija parinteasca pentru, citez: ” ÎŢI BAŢI JOC DE OAMENII STATULUI, DE POLIŢIŞTI, CARE STAU DIMINEAŢA ŞI SEARA PE STRADĂ ÎN INTERSECŢII, FIE CĂ PLOUĂ SAU E SOARE”. In ce univers crezi tu ca-i pasa cuiva de politisti, mai ales de cei de la circulatie?! Astia sunt politistii pe care-i uraste toata lumea. Si tu le plangi de mila…
  In conditiile astea se pune, firesc, intrebarea: cui te adresezi cu articolul asta? Cocalarilor, asistatilor, tampitilor sau oamenilor cu judecata?
  Care e menirea acestui articol la urma urmei? Mircea Cosma sau fluidizarea circulatiei? Asa cum e scris articolul eu inteleg ca te folosesti de pasarele ca sa dai in Mircea Cosma. Chiar daca Mircea Cosma e un jeg tot nu poate fi atacat cu lovituri “sub centura” pentru ca inseamna sa te cobori la nivelul lui si asta-ti distruge credibilitatea. Daca vrei sa obtii sprijinul unor oameni de buna credinta trebuie sa aduci argumente serioase si obiective. In nici un caz gargara cu batrani, bolnavi, gravide si mame cu copii in carucior si nici bocitul militienilor. Si mai este absolut necesar sa propui o solutie chiar daca nu esti expert in constructii, circulatie, etc. O solutie venita din partea unui simplu cetatean.
  N-ai decat sa ma injuri pentru comentariul asta dar m-am enervat citind articolul, bashca greata imensa provocata de grija ta pentru politisti… 😛

  PS: Mai bine pozai politista aia mai de-aproape sa-i vedem bucile… 😛

   N-am de ce sa te injur, lucrurile sunt simple. Ca sa fac un rezumat, au pus 4 fiare si au scos vreo 20 de politisti ca sa demonstreze utilitatea lor. Ti se pare normal? Mie nu. Am scris doar ce-am constatat in 2 sapt. de concediu. Or injurara toti politistii de la circulatie dar tot nu e normal sa-i tii in strada in acest fel de dimineata si pana seara. In plus doar am facut o scurta mentiune legata de cei ce nu pot folosi pasarela, nimic mai mult.

   Si tu mai pierzi din vedere un lucru, vine iarna, si acolo NINGE, E ZAPADA, chiar e, stai sa vezi atunci scarile alea pline de gheata…

   Solutia exista, e discutata de vreo 10 ani, n-am pentru ce sa insist, ca oricum vad ca nu se face nimic. Autostrada. E anuntata in fiecare an de cateva ori si cam atat.

    Asadar, articolul asta are menirea sa puna presiune pe autoritati, demonstrand ineficienta pasarelelor pe de o parte si utilitatea/eficienta unei autostrazi pe de alta parte. Pai utilitatea/eficienta autostrazilor nu mai trebuie demonstrata. E un fapt cert, cunoscut de toata lumea. De asemenea, eficienta redusa a pasarelelor este de asemenea foarte clara. Pur si simplu nu e nevoie de demonstratie pentru asa ceva.

    Discutia despre presiunea care poate fi pusa pe autoritati este o discutie mult mai ampla.
    Sa facem impreuna un pas inapoi si sa privim “the big picture”.
    Rasfoind presa romaneasca citesc adesea despre fel de fel de accidente de circulatie. La aceste articole apar intotdeauna un numar de comentarii care sustin ca accidentele se intampla din cauza lipsei autostrazilor, culmea, chiar si atunci cand accidentul s-a intamplat pe o autostrada. Asta inseamna ca peste tot in tara oamenii vor autostrazi. Un alt aspect frecvent mentionat este pretul exagerat al autostrazilor. Mai citesc despre cat de greu avanseaza lucrarile la autostrazile incepute si cum costurile estimate sunt depasite cu mult. Si mai citesc ca nu sunt bani pentru sistemul de sanatate, pentru invatamant, agricultura, industrie, turism, protectia mediului etc. Asadar banii pentru o autostrada trebuie luati din alte sectoare economice.
    Hai sa facem impreuna un exercitiu de imaginatie. Sa presupunem ca fiecare locuitor cu drept de vot trebuie sa spuna unde vrea sa fie data suma necesara construirii autostrazii. Ar avea de ales intre:
    1. Imbunatatirea asistentei sociale (saraci, someri, pensionari, orfani, etc)
    2. Sanatate
    3. Invatamant
    4. Revitalizarea industriei si crearea de locuri de munca
    5. Revitalizarea agriculturii si crearea de locuri de munca
    6. Autostrada Comarnic-Azuga
    7. Protectia mediului
    Unde crezi tu ca ar pune majoritatea banii?
    Asta e realitatea si politicienii stiu foarte bine asta. Cei care merg la urne constiinciosi sunt cei de la punctul 1 adica asistatii sociali si bugetarii. Pentru ei autostrada NU este o prioritate. De aia presiunea care poate fi pusa pe autoritati este minima, neglijabila.
    Cam asa vad eu lucrurile…

    PS: Oferta ramane valabila: poti sa ma injuri! 😀

  Inca ceva… Cred ca vopseaua aia rosie e de fapt stratul antirugina care se da pe structurile metalice si PESTE care se vopseste cu vopseaua de culoarea dorita. Parerea mea…

   Banuiesc ca vrei sa spui ca e un grund. Nu, nu e, e vopseaua finala. Mai sus, una din pasarele e maro. Cea de la Azuga cu politista. Aia e data doar cu grund, peste care urmeaza vopseaua, probabil, tot rosie.

  Probabil Danix foloseste doar masina. Mai smecherasule, Danix…tu ai trecut pasarela macar asa…de curiozitate? Nu stiu ce sa inteleg, dar ori ****** ori te faci. E normal ca atunci cand se construieste ceva sa se tina cont si de batrani si de copii si de mame si de orice pana la urma urmei. Lucrurile trebuie sa se faca cu cap. Uite…eu am trecut intr-o zi cu rucsacul in spinare, un troler si un laptop…si crede-ma ca m-a obosit si am pierdut si foarte mult timp ca sa trec. Si pentru ce? Ca sa treaca smecherii din masini pe dedesupt? Interesant e ca pe treptele pasarelei erau baltoci de apa….deci gandeste-te ca daca e frig afara se face gheata foarte usor…iar pe metal nu o vezi. Si chiciura daca e iti poti rupe gatul. Si inca o chestie…**********…spune-mi si mie de ce naiba pasarela este curbata…si nu e dreapta. Poate esti tu mai arhitect-inginer decat unbolovan…explica-mi tu cum stau lucrurile. ****************

   Ti-am cenzurat comentariul, Danix n-are nici o vina, sta in Creta. Habar nu are ce se intampla la Busteni. El a comentat doar un principiu, nu are rost sa ne balacarim pe aici….

    Cred ca pe pagina principala ar trebui pus un banner cu urmatorul text:

    Cei cu o educatie precara care nu sunt capabili sa poarte o discutie civilizata sunt rugati sa se abtina de la comentarii!

    LOOOOL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *