Transalpina: interzis sau nu...

Transalpina: interzis sau nu...

…..CNADNR – Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă șoferii că pe DN 67C – Transalpina, traficul este în mare parte închis……

Aşa începea acum scandalul legat de accesul pe Transalpina, undeva la inceputul lunii iulie, dacă nu greşesc… După discuţii lungi, traficul s-a reluat integral pe DN 67C, dar fiecare merge “pe barba lui”, drumul rămânând închis circulaţiei publice. Asta însemnă că orice s-ar întâmpla acolo, nimeni nu răspunde, nicio autoritate, nici asigurările, nimeni, dar dacă vrei cu tot dinadinsul poţi merge.

Nu prea ai ce să faci vara la Rânca şi nu ştiu câţi se duc să petreacă acolo mai mult de o zi, scopul final fiind de fapt drumul pe Transalpina cu peisajele sale superbe. Iarna poate, sunt pârtii de schi, ai ce face, merită o vacanţă acolo, nu-i nici îmbulzeala de pe Valea Prahovei. Aşa că decizia CNADNR de a închide complet Transalpina în acest an s-a soldat cu presiuni mari, posibil şi cu un proces, proprietarii de pensiuni din zonă fiind foarte supăraţi.

Anul trecut, auguat 2013:

transalpina01

transalpina02

August 2014, urmele “luptelor grele” pentru redeschiderea traficului:

transalpina03

transalpina04

În concluzie, se circulă, dar cum am spus, fiecare pe barba lui.

transalpina13

Voi reveni cu poze din această vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *