Icoana nouă de la Sfânta Ana

Icoana nouă de la Sfânta Ana

Acum mulţi ani la Stâncile Sfânta Ana din Sinaia, cel mai vechi loc religios de pe Valea Prahovei, cineva a montat o icoană într-o ramă de metal fixată în stâncă. Nu ştiu dacă tot acel cineva a tot înlocuit icoana de-a lungul anilor, e greu să reziste acolo o icoana pictată pe lemn din cauza intemperiilor. Cert este ca icoana a tot fost înlocuită, cel puţin în ultimii 15 ani. De câţiva ani venise vremea sa fie iar înlocuită sau restaurată, era într-o stare avansată de degradare.

sfanaicoana11

În acest an, la începutul lunii mai am constatat cu stupoare dispariţia icoanei. Am încercat să mă interesez de soarta ei, dar în zadar. Nu am reuşit să aflu nimic. Mă gândeam ca a fost luată sa fie schimbată cu o alta sau poate restaurată. La sfârşitul lunii august icoana tot lipsea şi asta m-afăcut să mă gândesc că poate a fost furată, ceea ce nu s-a întâmplat vreodată acolo. Nu am aflat nici până azi nimic.

sfanaicoana14

În dimineaţa asta primesc însă o veste bună. La Sfânta Ana este acum o icoană nouă, pictată direct pe stâncă. Cu Sfănta Ana. O iniţiativă lăudabilă şi felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea ei. Mai jos sunt pozele din dimineaţa asta.

sfanaicoanaazi1

sfanaicoanaazi2

sfanaicoanaazi3

O galerie din ultimii 15 ani:

 

UPDATE AZI, 18 septembrie:

sfanaicoanaazia1

După cum se poate observa, uşa a fost scoasă. Mă întreb dacă aşa va rămâne, fără uşă sau doar a fost scoasă ca să poată fi reparată.

2 Responses

    Superb! Abia astept sa ajung acolo!
    Multumesc pentru aceasta veste buna! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *