Din nou un mitocan, un mârlan cu 4x4 prin Bucegi

Din nou un mitocan, un mârlan cu 4x4 prin Bucegi

14 august 2015. Intersecţia DN71 cu DJ713, drumul spre cabana Cuibul Dorului şi mai departe spre Dichiu, Cabana Dichiu şi după dorinţe Piatra Arsă sau pe partea cealaltă a muntelui, Bolboci, Padina, Peştera.

Ora 9 şi ceva dimineaţa, tocmai mă întorceam de pe munte după o excursie matinală, ştiam ca la ora 9 drumul va fi închis pentru asfaltare.

Mă opresc la intersecţie, intru în vorbă cu un lucrător la acel drum, cel care avea sarcina să asigure oprirea traficului de maşini pentru asfaltare, în intervalul orar specificat în postul anterior. Aflu detalii folositoare pentru cei ce vor să meargă pe acel drum, le-am postat încă de ieri.

SURPRIZĂ. La 9 şi ceva vine unul care vroia cu tot dinadinsul să treacă de barieră. I se spune că nu se poate, dar individul n-a dat o clipa înapoi…

INCREDIBIL DAR ADEVARAT, aşa ceva n-am văzut niciodată, mârlanul cu 4×4 plin de lume, probabil turişti de aceeaşi factură, încearcă să treacă de barieră lovind în ea cu maşina. Bariera de metal e mai greu de dat jos, aşa că după două încercări alege să atace un separator de sensuri ce completa în laterală bariera. Lucrătorul de la drum a pornit camera, alt mijloc de apărare nu avea la îmdemână din păcate. S-a ferit din calea maşinii, a filmat, altceva nici nu putea face, apoi şi-a sunat colegii şi poliţia.

Am reuşit să filmez finalul acestei violenţe, m-a surprins, n-am fost pregătit. Mai jos puteţi vedea cum mitocanul se opreşte dupa aprox. 100 m ca să scoată separatorul de sensuri de sub maşină ca să-şi continue drumul. Evitaţi mârlanul cu numărul BV22BMA.

mitocan4x4[20-07-16]

A venit poliţia, am dat declaraţii toţi cei prezenti la această mârlănie, deşi cred că s-ar putea spune că e deja o infracţiune, însă asta e treaba autorităţilor.

Şi nu în ultimul rând, o atitudine din partea celor cu 4×4 care prestează servicii în Bucegi ar fi binevenită. Orice pădure are şi uscături.

3 Responses

  Eu am fost la volanul mașini.bv 22 Bma.din câte îmi amintesc eu..mai erau 2 mașini în fața mea..i-a dat ceva persoanei care stătea la barieră și i-au lăsat să urce…și pe mine nu mă lăsat să urc după celelalte mașini..mi-se pare ceva normal să trec peste tot ce era acolo……:)))

   Ma indoiesc ca erai tu acolo, e doar un comentariu fara sens.
   In primul rand, eu eram acolo de mai bine de 20 de minute, stiam ca se inchide drumul la ora 9, am urcat pe Dichiu la 6:30 si am coborat la 8:30.
   in al doilea rand, n-a fost nicio masina in fata, si nimeni n-a dat nimic lucratorului de la drumuri, in acest sens exista declaratia mea si a lui la politie.
   Iar daca ai fost tu cu adevarat, sper sa te lase politia mult timp fara carnet…. asa ceva nu se face.

  Ba da cu ala pe care la-i tras cu sufa k a blocat intrarera spre babele din piatra arsa tot el a fost de vina?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *