Prost să fii, NOROC că eşti.

Prost să fii, NOROC că eşti.

Despre FRUMOS, despre SI MAI FRUMOS, sau MAI PUTIN FRUMOS.

Aflam din presa astazi de dimineata ca au reinceput cautarile ursului care ieri a omorat un om in jud. Dambovita, in zona localitatii Moroieni:

“Am reluat căutările cu mai mulţi vânători decât am avut ieri (miercuri-n.r.), iar la operaţiune vor participa, pe lângă câinii dresaţi de la Sibiu, şi câini de vânătoare care vor căuta ursul după urmele de sânge. Animalul este rănit şi poate fi uşor recunoscut. Are cu siguranţă şi acum urme sau bucăţi din laţul în care a fost prins. Sperăm să-l găsim astăzi. Îi sfătuim pe oameni să mai aibă răbdare şi să nu meargă la fân sau în livezi până nu prindem acest urs, care este extrem de periculos. După ce va fi împuşcat, animalul va fi transportat pentru analize la laboratorul Direcţiei Sanitare, dar în acest caz cu siguranţă nu e vorba despre un animal turbat, ci despre braconaj. A fost prins în laţ şi chinuit”, a declarat joi dimineaţă prefectul judeţului Dâmboviţa, Dragoş Rusu.

Si:

“Este cert că bărbatul ucis atacase ursul cu o cange care a fost găsită la locul incidentului. De asemenea, de-a lungul grădinii bărbatului erau amplasate mai multe laţuri. Este clar că a fost o luptă între victimă şi animal, care era prins într-un laţ şi s-a zbătut până când l-a rupt”, a spus şeful Poliţiei Dâmboviţa.

Iubesc natura si animale si nu pot sa nu ma intreb, DE CE UN URS PRINS DE BRACONIERI TAMPITI, CA E CLAR CA URSUL A FOST MAI DESTEPT DECAT EI DACA A SCAPAT, ESTE CAUTAT DE AUTORITATI CU SCOPUL CLAR,  DECLARAT,  SA IL OMOARE.

Aflam si ca AGRESORUL MORT mai avea si doi complici care din NEFERICIRE au scapat si au marturisit faptele.

E drept, toate acestea vin dupa un eveniment petrecut sambata, cand un om a fost omorat si altul ranit de un urs, in aceeasi zona, iar ursul a fost impuscat si ancheta a aratat ca in acest caz ursul a fost turbat.

Totusi, cred ca este o mare diferenta intre ceea ce s-a intamplat sambata si ceea ce se intampla acum, mai exact CE ARE S*** CU PREFECTURA. Suntem oameni si ar trebui ca macar, din cand in cand, sa si gandim. Sau cel putin asa cred eu.

Sursa citate: www.mediafax.ro

Poza de mai jos nu are nici o legatura cu ursul urmarit in prezent. Si, da, m-am enervat. Prins, chinuit, speriat, disperat, urmeaza sa fie omorat.

Am si o propunere, daca tot va fi omorat, macar sa trimita la inaintare sa-l caute pe cei doi braconieri complici. Asa o sa aiba si bietul urs sansa ca macar sa moara satul.

 

UPDATE:

Ursul ucigaş nu va mai fi împuşcat, ci tranchilizat

Ursul care a ucis un om în urmă cu două zile nu a fost găsit nici acum. Poliţişti, vânători şi jandarmi patrulează şi vineri dimineaţă în jurul localităţilor unde s-a petrecut tragedia. La cererea Asociaţiilor Pentru Protecţia Animalelor, însuşi premierul a “graţiat” ursul. Animalul nu va fi împuşcat, ci tranchilizat.

Sursa:  RTV.net

 

Ponta: Braconierul decedat in urma atacului ursului si-a cam cautat soarta

Ponta a precizat ca nu el a decis ca ursul din Dambovita sa nu mai fie impuscat, aratand ca aceasta hotarare apartine specialistilor.

Nu am decis eu, din pacate nu ma ocup si de problema ursilor, dar sunt convins ca masurile pe care le propun specialistii sunt cele mai bune(…) Trebuie impruena cu ONG-urile si specialistii sa facem un studiu serios sa vedem totusi ce se intampla. Nu ne apucam acuma sa omoram ursii din tara, dar pe de alta parte categoric trebuie sa protejam populatia. E clar ca de mult timp nimeni nu s-a mai gandit serios la ce se intampla si, uitati, am avut asemenea tragedii“, a spus Ponta.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Deocamdata, ursul a scapat. Din cauza ploii cautarile au fost abandonate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *