Azi m-am trezit cu cadrul gol.

Azi m-am trezit cu cadrul gol.

La prima vedere, nu e un subiect legat de tematica ZdB, dar poate deveni, daca in locul meu ar fi un turist aflat la munte, pe Valea Prahovei.

Reteta pentru cardul gol e foarte simpla. Se cer urmatoarele:

Un card VISA

Un POS sau ATM al bancii Raiffeisen Bank

Si evident o plata/retragere cu cardul VISA la/de la un POS sau ATM Raiffeisen Bank

Si poate ziua fatidica de 5 octombrie?

Azi primesc un sms de la banca mea, ING Bank, cum ca, in urma unor erori de procesare Raiffeisen Bank a trimis de mai multe ori la plata anumite tranzactii. Care se vor regla automat pana in 12 octombrie.

Acum partea buna a lucrurilor, banca stie, m-a anuntat de o problema, n-o stiam, pentru asta capata o bila alba.

Partea proasta insa, bag cardul in bancomat, sold 0, adica ZERO.

Din fericire pentru mine, nu am foarte multi bani pe acel card, dar asta nu face situatia mai putin neagra decat este.

Un screen din extrasul de cont:

Bun, recunosc, eu unul mai am si alte resurse…. Intrebarea mea este: CE FAC CEI CARE AU UN SINGUR CONT SI UN SINGUR CARD????

Pe noi romanii ne doare undeva de cei de langa noi, foarte adevarat, suntem educati de societate sa ne gandim numai la noi… DAR NU TOTI. Societatea n-a reusit inca sa ne distruga pe toti si sa elimine apropierea pe care o avem fata de ceilalti din jurul nostru. Probabil candva va reusi, dar nu azi.

 

Iar pentru toti cei care nu ma cred, sau cred ca sunt pe langa drum, va recomand urmatoarele articole:

 

O eroare de sistem informatic i-a lasat cu conturile goale pe cei care au platit la POS-urile Raiffeisen.Vezi reactia bancii

UPDATE: “Din cauza unor probleme tehnice ale procesatorului de carduri al bancii, Euronet, tranzactiile efectuate cu carduri VISA emise de alte banci, la POS-urile si ATM-urile Raiffeisen Bank in data de 5 octombrie au fost debitate repetat din conturile detinatorilor de carduri.

Euronet si Raiffeisen Bank au depus toate eforturile pentru a corecta erorile si toate tranzactiile de reglare vor fi incheiate in cursul zilei de astazi. Banii vor ajunge la bancile emitente de carduri cel tarziu in cursul zilei de maine”, au declarat reprezentantii Raiffeisen Bank pentru HotNews.ro.

 

Si:

 

Incompetenţă la Raiffeisen şi ING Bank: Cum rămîi fără bani în cont

Eroarea Raiffeisen: cine plăteşte?

Si la final, as vrea sa va intreb, ce ati face daca, de exemplu parintii dvs., pensionari, s-ar regasi in acesta situatie…. Sau daca chiar dvs., v-ati regasi in imposibilitatea de-a va plati ratele la un eventual credit….

 

Sincer, eu in locul dvs., al unor functionari inconstienti ai unei banci, oricar ar fi ea, azi m-as ruga…. Cum e sa ai pe constiinta un om, care depindea de acei bani taxati de trei ori?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *