Viaţa cu cardul golit, o campanie Euronet si Raiffeisen?

Viaţa cu cardul golit, o campanie Euronet si Raiffeisen?

Discutii peste discutii azi, legate de “eroarea” de ieri care i-a lasat pe multi cu cardurile pe ZERO.

Concluzii pe scurt ale discutiilor, bancile ale caror clienti au avut de suferit NU AU NICI O VINA. Este vorba aici de banci precum ING Bank, BRD, BCR si probabil si altele, exceptand banca Raiffeisen, deoarece clientii lor n-au avut de suferit. Hilar nu-i asa? S-au vehiculat pe internet zeci de mii de tranzactii….

Vineri 5 octombrie, ca orice zi de vineri, o zi plina de cumparaturi, poate cea mai plina zi din saptamana. Ajungi la munte, poate, vineri seara, e ultimul weekend cu vreme calda din acest an, platesti cu cardul si daca este un card VISA si un POS Raiffeisen, atunci ghinion. MARE.

Daca in medie pagubitii au ramas fiecare fara 100 de EURO, asta insemna la 100 de persoane 10.000 EURO, la 1.000 de persoane 100.000 EURO, iar la 10.000, UN MILION DE EURO. Este interesant cate s-ar putea face cu un milion de euro in 3 sau 4 zile cat va dura pana la restituirea banilor. Evident, este un scenariu tipic romanesc, probabil fara nici o legatura cu realitatea. Doar un exercitiu de imaginatie, incurajat de ziua de vineri cand, probabil, este inregistrat cel mai mare numar de cumparaturi cu card sau cash.

Astazi, datorita unui prieten, observ o pagina pe Facebook. O campanie Raiffeisen, Descopera VIATA FARA CASH. Am zis, nu se poate, e o gluma proasta aparuta peste noapte. Am intrat pe aceea pagina publica si am realizat ca nu-i deloc o gluma proasta, ci o campanie in care cei de la Raiffeisen au bagat multi bani.

Am sa va prezint in continuare niste “print screen-uri” din aceasta pagina publica. Desi poate parea hilar, totusi nu cred ca e de ras, daca e sa ne gandim la cei ale caror conturi au fost golite si nu au alte resurse…… asa cum am spus si ieri. Evident, nu vreau sa le fac reclama, nici macar una negativa, asa ca nu postez link-uri si am blurat anumite portiuni de promovare si de identitate, mai putin numele meu, pe care oricum il cunoasteti deja.

In rest, NO COMMENT, avem parte doar de copy-paste, pentru fiecare dintre noi,  dintr-o lectie bine invatata.

Si repet, NU E DE RAS. Desi pare, la prima vedere. Dar chiar nu este.

 

UPDATE 11.10.12 :

Surpriza, banii au intrat la loc in cont, dar eu joc in VIATA CU CASH. Cum bine zicea un prieten, prefer sa ma duc la casierie sa iau CASH. In continuare comentariul meu din pagina VIATA FARA CASH:

Da, remarc si eu o schimbare in bine cu privire la mesajele impersonale. Trebuie sa recunosc si ca lucrurile s-au miscat, mie cel putin mi-au intrat banii la loc in seara asta, desi nu ma asteptam, ceea ce este un lucru bun. In Romania, de regula, te poti astepta la orice. Asta nu insemna ca de maine voi plati iar cu cardul… Cred ca mai raman cel putin o perioada inscris in VIATA CU CASH. Ma asteptam ca si mesajele noastre “negative” de aici sa fie sterse, ceea ce vad ca nu s-a intamplat. Si asta este tot un lucru pozitiv. Si nu in ultimul rand, se pare ca un pic de dialog, prinde bine, chiar si atunci cand cineva te critica…

 

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *