“O clipă din viaţă” – 13

Perioada: 15– 28 octombrie 2013 – DEADLINE 28 OCTOMBRIE 2013

“O clipă din viaţă”, aceasta este tema, una singură, tot la două săptămâni, timp în care fiecare poate fotografia şi împărţi cu ceilaţi bucuria unor clipe din viaţa lui.
Evident, pozele trebuie sa fie facute în cele două săptămâni, în perioada specificată mai sus, nu poze de arhivă, ideea este să împărţim ceva, nu să ne amintim.

Fie ca eşti pasionat de fotografie sau doar iţi place să faci poze, scopul este sa împărţim clipele care ni se par nouă importante, fie ele frumoase sau mai puţin frumoase.

Ca de obicei, cei care doresc să participe alături de noi, pot trimite un mail pentru înscriere pe adresa radu.alex@gmail.com.

Pentru o vizualizare cât mai bună, vă recomand să folosiţi orice browser, mai puţin Internet Explorer în care animaţiile nu merg.

“O clipă din viaţă” – 12

 

 

Gabriela Pacea

Timp de doua zile m-am aflat in Cartierul Ferentari din capitala Romaniei. Nu am stiut daca ma aflu intr-o mahala sau intr-un getou.

Droguri, crime, talharii, gainarii, prostitutie. Doar cateva activitati ale unora dintre locuitorii acestui cartier bucurestean.

Cel mei dureros pentru mine a fost sa intalnesc acesti copii ce au viitorul pecetuit de parintii lor.

Vom incepe un program de educatie al acestor oameni ce par ca nu vor sa iasa din situatia lor.

Multi gasesc drept justificare absenta locurilor de munca, criza, destinul. In opinia mea, acestea sunt doar scuze de fatada.

Suntem generatia care conduce masini de lux dar care locuim in cocioabe.

Pe terenurile pline de gunoaie, dimineata la ora 6 se zaresc sobolanii, traficantii de droguri, prostituatele de lux din cluburile de lux din capitala.

Cei care fac infractiuni sunt bine ascunsi si gazduiti de acest cartier.

Axa Rahova- Ferentari-Giurgiu (RFG) exista si este un loc deloc placut, deloc sigur.

Chiar daca in fiecare oras mare din lume exista astfel de cartiere, exista organizatii care se straduiesc sa faca ceva pentru acesti oamenii, autoritatile romane tac si musamalizeaza totul prin reprezentantii sai care acorda ajutoare financiare si scutiri de la plata acestor nefericiti. Sunt zone in care taxiurile nu vor sa mearga, masinile de gunoi nu ajung niciodata, medicii nu fac vizite, politia este legata de maini si de picioare.

Daca ridica un traficant de droguri, alti doi ii iau locul.

Ferentari este in opinia mea pepiniera infractionalitatii.

Prostituatele sunt vizitate de directori de banci, de guvernanti, de oameni sus pusi. Am vazut cu ochii mei, iar aceasta realitate trebuie aratata lumii nu pentru a ii plange, ci pentru a ii ajuta sa-si depaseasca conditia sociala acolo unde se vrea, iar unde nu, este evident ca trebuie facut curatenie.

Marele blestem al acestei natii : M U N C A. De ce? Nu sunt deloc obisnuiti cu ea. Merg la serviciu, dar nu muncesc, caci se poate oricum.

 

 

Mamulos

Momente de munca!

 

 

Bagadino

 

 

Cezar

 

 

un.bolovan

4 Responses

    Pur si simplu de dragul exactitatii, in poza respectiva nu sunt stridii. Vietatile respective se numesc Microcosmus sulcatus. Grecii le numesc fouskes adica bubbles. Italienii le spun limone di mare dar ei se refera de obicei la o varietate numita Microcosmus sabatieri. Francezii le numesc figue de mer iar englezii sea squirts. Sunt delicioase desi au un gust amarui.

      deh… gusturi indoielnice… to say the least! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *