Sep 242014
 

Niciodată n-am fost împotriva Bisericii, cred ca activităţile mele din ultima vreme chiar au demonstrat asta. Poate doar impotriva unor reprezentanţi ai ei. Astăzi asistam la o acţiune în forţă din partea acelor clerici, deocamdată ilegală. Sper să rămână aşa.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-manastire-aproape-de-cer-motiv-de-scandal-intre-biserica-si-iubitorii-de-munte-lacasul-de-cult-s-ar-construi-la-babele.html

http://totb.ro/biserica-versus-arie-naturala-protejata-cazul-bucegi/

http://www.gandul.info/stiri/godporatia-bor-deasupra-tuturor-13359658

http://orasulbustenidezbateri.wordpress.com/2014/10/02/biserica-babele-parcul-natural-bucegi/

http://www.emunte.ro/bor-nu-se-lasa-cum-sa-ti-bati-joc-de-un-parc-natural-in-numele-domnului/

LA ÎNCEPUT A FOST UN SCHIT. Apoi o BISERICĂ. 3.000 de metri pătraţi. ÎN BUCEGI, PE PLATOU. NU am să citez şi nici n-am să reiau din tot ce s-a scris în ultima vreme… am să prezint doar fapte.

Intersecţia de la Piatra Arsă, anul trecut:

piatra_arsa_iulie_2013_1

piatra_arsa_iulie_2013_2

Intersecţia de la Piatra Arsă, august 2014:

piatra_arsa_august_2014

piatra_arsa_august_2014_2

Intersecţia de la Piatra Arsă, 20 septembrie 2014:

piatra_arsa_septembrie_2014

În aceeaşi zi, probabil inspectori de mediu dincolo de barieră sau poate cine ştie….  cei cu 4×4 din zonă nu erau…

piatra_arsa_septembrie_2014_1

piatra_arsa_septembrie_2014_2

Revenind la subiect, DACĂ NU VREI SA VEZI ACELAŞI PEISAJ LA BABELE LÂNGA SFINX peste câţiva ani, atunci IA ATITUDINE, măcar semnează petiţia:

Spune NU construirii de biserici in Parcul Natural Bucegi

Iar dacă vrei să manânci o shaormă la Sfinx n-o semna, e simplu.

Am scris anul trecut;

Fabricile de bani din Bucegi

Cei ce vor construi biserica, ce initial a fost un schit, sunt cei de mai jos, să-i credem? Eu nu cred… 3.000 de metri pătraţi vor face o nouă fabrică de bani în Bucegi. EU SPUN NU. Vreţi asta în Bucegi? Aceştia sunt cei de care aparţine noua biserică din Bucegi, într-o zonă în care, legal, nu poate fi constriut nimic:

pano_manastirea-caraiman-aug-2013

 

24 Responses to “Spune-ţi părerea. Distrugerea Bucegilor: NU sau DA”

 1. Am semnat; cât despre acest răspicat NU al meu, am să scriu mai pe seară, acum mă iau cu nişte drumuri.

 2. Era o vreme când dacă cineva îmi spunea “bravo”, îi răspundeam că aşa se spune la măgari; acu’, dacă e să mă întrebi, habar n’am de unde o scosesem pe asta atunci, de pe unde o auzisem, da’n fine, să trecem peste.

  Vroiam să îţi scriu mai multe, dar m-a cuprins o mare lehaminte, cu gândul la ceea ce a ajuns să însemne pentru mine biserica.Eu o am pe-a mea, pe care o port în suflet, acolo unde fiecare îşi are altarul sacru, şi e oriunde mă duc, şi-a fost şi atunci când am ajuns pe vârf de munte, acolo unde pe umerii lui se sprijină cerul, şi-acolo am simţit ca niciunde altundeva triunghiul sacru Dumnezeu-om-natură, şi cred că toate trebuie să rămână aşa cum au fost lăsate, şi tot ce e neatins de mână de om e nevoi să îşi păstreze acel mister sacru în în care trăim împletirea iubirii cu graţia, iar pentru asta acoperişul cerului e îndeajuns, alt acoperiş ar fi de prisos.
  Acolo primeşti şi trăieşti,şi asta nu mi-o poate da nicio biserică; eu fiinţa,acolo ascultarea şi eternitatea.

  Despre altceva nu vreau să scriu, pentru că m-aş lăsa mânată de cinism, despre pomeniri de amintiri ale eroilor şi alte lucruri, în fapt doar pretexte comode, utile întru scopul pe care vor să îl atingă acei cu interese.
  Stă în putinţa omului de a-şi aminti şi altfel de cum o voiesc unii şi alţii.

  Sacrul;om şi natură.Hai să nu ne batem joc de acel spaţiul sacru în care omul se află când şi când, ştiind că natura nu are puterea să se înnoiască.
  Stupid timp trăim sub biserică, ea cu feţele ei înşelătoare.

  • Camelia, uiti o trasatura definitorie…. “capul plecat sabia nu-l taie”… asta e specificul romanesc, asta este ceva ce ne defineste. Si asa ne putem bate joc de tot…. Si da, o facem, nu noi, ci tot noi.

   • “Capul plecat sabia nu’l taie” e dintru începuturile pe-aici ale domniei fanariote; vrei să-ţi spun mai multe despre cum şi despre ce? Însă ştii, aşa că nu va fi nevoitor. Turma ştie mai bine, fiecare aparţinător al ei neputând fi vreodată în viaţa asta de spinare plecată, esenţial.
    Cât despre sabie, dacă e să mă tem de vreuna, ar fi de cea a lui Damocles, or’ nici de asta măcar,nici măcar de fatalitate.Asta o ziceam doar aşa, că vorbişi de săbii şi de-al de-astea.

    Unii oameni ai turmei,oiţe, nu vor îndrăzni niciodată să zică NU, dacă îi vei întreba despre ridicarea acelei biserici în Bucegi, deh, se supun legilor turmei, nu?
    Biserica a ajuns în vremurile astea să-şi aibă propria ei lume servitoare.

    Şi acum mă voi opri, cred că am sporovăit destul pe-aici,eu, şi alţii nu.

  • btw, nicaieri nu am auzit acest concept…. ne este specific doar noua. Si ca sa zambim un pic, ai un raspuns la iphone 6 😛 🙂

 3. Şi ca să mai zâmbim şi’n continuare, zi-mi care e înţelesul cu ce-am zis eu şi cu aifonul? Asta ca să-mi fie înţelesulpe deplin, că nu m-am prins îndeajuns.

 4. “Niciodată n’am fost împotriva Bisericii”, asta ai scris. Ai tot timpul din lume să devii. Eu cred că mulţi confundă o existenţă în spiritual cu oblăduirea sub acoperişul bisericii.
  Lumea sacră a fiecăruia, cât şi credinţa, e în biserica din suflet a fiecăruia.Sunt nişte dimensiuni ale existenţei fiinţei pe care nu le câştigi prin mersul la biserică, oricât de fără şir le-ar fi unora paşii pe acolo.
  Amin.

  • Nu, n-am sa devin. Si aici nici nu e vorba despre o actiune impotriva bisericii, n-a fost de la inceput. E vorba doar despre o constructie noua pe platou, intr-un loc unde teoretic nu ai voie sa construiesti nimic. Nici macar o biserica. La fel nu are nicio legatura cu credinta, spiritualitate si orice altceva. Dar da, are legatura cu banii….

 5. Da, măi,săne mărginim cuvintele,deci,să nu ducem înţelesuri mai departe. Am înţeles,iar dacă ţi-e ceva cu supărare pe-aici, poţi înlătura, ai îngăduinţa mea de a o face.

 6. Nu s-a gindit nimeni sa faca niste refugii, niste adaposturi, niste locuri in care sa se depoziteze materialul folosit de salvamontisti si jandarmi, sa nu fie nevoiti sa-si care targi,sanii,etc.de la baza muntelui pina nu se stie unde pentru salvari, dar s-au gindit ( au facut-o?) sa faca o biserica.
  Cum i-am spus si lui Adrian (Buceginatura2000), n-are nimeni nimic cu credinta.Sint ( sintem) impotriva construirii a ceva care n-are nimic in comun cu zona.Cu atit mai mult cu cit (se stie deja) ca odata construita, se vor face o gramada de drumuri care vor felia muntele, cu consecintele aferente.

  • Exact asta am spus si eu, nu are nicio legatura cu credinta. Poate de data asta din cauza ca au reactionat multi nu se va face… Acum un an era vorba de un schit, acum de o biserica, dar totusi 3000 de metri patrati e foarte mult… Parca vad ca apare o biserica, apoi un hotel, inca unul… pe sistemul de la Manastirea Caraiman… Am fost si impotriva asfaltarii, acum ajunj pe platou in fiecare weekend aproximativ 1000-1500 de masini……. Anul acesta au asfaltat si in jos spre Padina, Bolboci mal stang e asfaltat de acum un an.. si tot asa…

 7. Bre, se apropie iarna, tu nu ni te mai dai, ai rămas într-un septembrie?

  • Bre… din pacate nu prea am mai avut timp sa pun ceva misto 🙂 adica nu doar ceva. Dar am sa pun. Preferinte, ceva? O sugestie, o maslina, un jeleu, o scobitoare, o reclamatie? Vremea de aici te indeamna la sinucidere LOL. Sper ca prin partile voastre e mai frumos 🙂

 8. Haide,bre, pune şi tu o poză cu ninsoarea, c’am înţeles că pe la voi fulguieşte ca într-o poveste cu iarnă, iarna asta care a venit de timpuriu prin alte părţi.

 9. Haha, la mine pe blog ninge, la tine, că ai tărâmurile tale pentru care plăteşti, însă nu.
  Şi, bre, tu poţi îmblânzi orice, aşa că vreau poză cu iarna pe la tine, nu-mi spune altele, că mă ia cu ciudă, ştiu că la tine nicio îngrăditură nu izbuteşte, dacă o doreşti.

 10. Atât de frumos cum niciun alt grătar nu am văzut vreodată, că zăpada aşezută pe el; cât despre a doua, cred că i-ai putea spune “pantofi privind pieziş zăpada”, pentru că bag de seamă că nu prea i-ai zâmbit când s-a aşternut, ai bodogănit-o în gând, te ştiu eu…

  • Ala nu e un gratar, e o banca 🙂 🙂 🙂 pai da, lasa, sa fie la munte toata zapada, nu aici unde la 5 cm paralizeaza tot. Asta ca sa nu mai vorbim de mocirla – noroi prin care trebuie sa mergi.

 11. Las-o aşa, să fie grătar, aduce mai degrabă cu asta decât cu ailaltă, cu banca, nu-mi spulbera iluzia de a fi fost cel mai frumos grătar văzut vreodată.

Leave a Reply

(required)

(required)

Citeste si despre:close